Надія Савченко, яка обвинувачується у державній зраді, оголосили сухе голодування. Про це йдеться в повідомленні на сторінці депутата в Facebook.

Надія Савченко
Надія Савченко

"Слідчі СБ(У) шантажують і тиснуть на народного депутата, голови ПП "Суспільно-політична платформа Надії Савченко", вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатів, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті, в обмін на можливість бачитися з рідними, помічниками, оновити електронні ключі, відкрити рахунок у банку для реєстрації кандидатом у президенти України", - сказано в повідомленні.

За словами Савченко, вона буде продовжувати голодування "до моменту забезпечення прав і свобод відповідно до Конституції України та чинного законодавства".

Надія Савченко
Надія Савченко

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Шкода, завдана моєму здоров'ю, буде на совісті тих слідчих, які на мене тиснуть такими методами. Якщо пішли такі погрози на стадії слідства – то що буде далі? Зараз пішов прямий ультиматум: або адвокати підписують ознайомлення зі справою, або вони перекривають доступ до всього", – заявила політик.

Слідчі СБ (У) шантажують і тиснуть на народного депутата, голову ПП "Громадсько-політична платформа Надії Савченко", вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатів, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті, в обмін на можливість бачитись з рідними, помічниками, поновити електронні ключі, відкрити рахунок в банку для реєстрації кандидатом в Президенти України. У зв'язку з цим, Надiя Савченко, як політичний в'язень, оголошує СУХЕ ГОЛОДУВАННЯ до моменту забезпечення прав в і свобод згідно Конституції України і чинного законодавства.

Geplaatst door Надія Савченко op Woensdag 5 december 2018

Нагадаємо, Савченко звинувачують у сприянні проросійським бойовикам на Донбасі, а також підготовці теракту в Києві з спробою повалення державного устою і захоплення влади. Зокрема, за інформацією ГПУ Савченко збиралася вбити перших осіб держави за допомогою зброї, незаконно привезеної з окупованих територій.

Надія Савченко
Надія Савченко

25 жовтня Шевченківський райсуд Києва продовжив до 23 грудня строк арешту Надії Савченко. 20 листопада Київський апеляційний суд відхилив клопотання адвокатів нардепа Савченко про звільнення її з-під варти.

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко після операції на колінному суглобі змушена пересуватися на милицях.

Раніше Знай.ua повідомляв, Надія Савченко збирається в президенти.

Також Знай.ua писав, Надія Савченко: досье, компромат, підозри в госперевороті і співробітництво з бойовиками.