В Івано-Франківській області заборонили російську музику та кіно до моменту повного припинення окупації України країною-агресором Росією. Таке рішення прийняли депутати обласної ради, “за” проголосувало 68 з них.

Такий проект має рекомендаційний характер і не є обов’язковим, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на місцеві ЗМІ.

“Ми як депутати обласної ради маємо засвідчити свою позицію. Проситимемо людей утримуватися від культивування, просовування російськомовного продукту агресора”, - розповів ініціатор рішення депутат Ігор Дебенко.

Депутати, які розробили проект, роз’яснили, що під заборону потрапляють пісні, фільми, музика, які виробляються, продукуються російськими громадянами, фірмами. Вони додали, що пропонують звертати увагу на водіїв маршруток та продавців, які вмикають російську музику.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Мораторій на російськомовний продукт ввели з "метою уникнення ескалації напруги в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі, задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації".

Заборона на публічне використання російськомовного культурного продукту раніше була введена в Львівській, Житомирській і Тернопільській областях.

Нагадаємо, що українці організували акцію протесту ще в одній країні, вони вимагають посилення санкцій проти Росії через агресивну політику.

Також, "Знай.ua" писав, що представники української діаспори провели акцію на підтримку моряків Військово-морських сил ЗСУ, які були взяті в полон 25 листопада Федеральною службою безпеки Російської Федерації у Керченській протоці.

"Знай.ua" писав, що в Україні почнуть штрафувати за зарплату "в конверті" – адже нашій "бідній і нещасній" державі потрібно обов'язково знати, коли і скільки отримує кожна людина.