Українці, які живуть у Лондоні організували акцію протесту проти агресії Росії. Учасники акції вийшли на вулиці з українськими стягами та плакатами із закликом до рішучих дій.

Усі, хто підтримує Україну, будуть протягом 30 днів виходити на вулиці із закликом припинити агресивні дії РФ, пише Укрінформ.

Протестувальники збираються в центрі Лондона біля офісу прем’єр-міністра Великобританії, який розташований на Даунінг стріт. Акція триває вже три дні. Організатори представляють London Euromaidan та лондонське відділення Асоціації українців в Великобританії. Вони вимагають звільнення всіх незаконно ув’язнених в Росії та посилення санкції проти країни-агресора.

“Приєднуйся до нашого 30-денного протесту на підтримку жорстких санкцій проти Путіна та його союзників. Ми зупиняємося навпроти Даунінг стріт щодня з 18.00 до 21.00. Не будь байдужим! Україна перебуває під загрозою повномасштабного військового вторгнення. Ми повинні діяти!”,, - написали організатори акції на сторінці London Euromaidan у Facebook.

Головна мета протесту – привернути увагу міжнародної спільноти до агресивних дій Росії щодо України, зокрема після останнього нападу на українські кораблі в Керченській затоці. Тоді чотири прикордонні кораблі РФ зустріли два українські на Азовському морі, а один із них пішов на таран українського. Не менше 6 військовослужбоців поранили, близько 20 потрапили в полон.

Кремлівські ж ЗМІ стверджують, що ця ситуація є провокацією з боку влади України. Для цього вона використовує не тільки власні ресурси країни, а й активно поширює цю інформацію закордоном за допомогою соціальної мережі Twitter.

Нагадаємо, що бойовий флот НАТО увійшов у Чорне море і рухається до України: що відбувається.

Раніше “Знай.ua” писав, що Путін готує новий удар для України. У Кремля "підгорає" з-за Азовського моря.