У середу, 31 жовтня, стало відомо про те, що бойовий флот Північноатлантичного Альянсу увійшов до акваторії Чорного моря.

Цю інформацію підтвердили стамбульські інформаційні портали, пише Рoliteka.

У повідомленні йдеться, що у акваторію зайшли відразу чотири кораблі Постійної групи мінних тральщиків НАТО.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Турецьких ЗМІ уточнюють, що до складу групи Північноатлантичного Альянсу входять мінні тральщики ВМС Іспанії “Турія”, ВМС Туреччини “Анамур”, ВМС Болгарії “Цібр”. Окрім цього, у складі групи слідує її флагман допоміжне судно ВМС Німеччини “Рейн”.

У НАТО в свою чергу повідомили, що входження кораблів в акваторію Чорного моря пов’язане з військовими навчаннями “Посейдон-2018”, які будуть проводиться в Болгарії і Румунії, недалеко від берегів України.

Окрім того передбачено, що кораблі Постійної групи мінних тральщиків Північноатлантичного Альянсу зайдуть з візитом до Грузії.

Нагадаємо, у зв'язку з діями країни агресора Азовському і Чорному морях ВМС України продумала свій спосіб протистояти противнику.

Азовське море
Азовське море

Про це розповів в інтерв'ю BBC командувач Військово-морських сил ЗСУ адмірал Ігор Воронченко. Критичні заходи застосують у разі загострення ситуації.

"Якщо буде якесь загострення, ми застосуємо силу. Якщо вони підуть на жорстку дестабілізацію, будемо адекватно відповідати - супроводжувати свої судна, перебувати в тих районах, де ведеться рибальство та інші види промислу", - заявив він.

Азовське море
Азовське море


Як писав раніше Знай.ua, кораблі ВМС України "Донбас" і "Корець" пройшли під побудованим Росією Керченським мостом.

Кримський міст
Кримський міст

Але навіть незважаючи на те, що всю "подорож" українські судна пройшли в супроводі російських військових, Україні вдалося реалізувати своє право на вільний прохід Керченською протокою. Про те, що це означає для нашої країни розповів екс-заступник глави генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передає Апостроф.


Також Знай.ua писав про те, що у Чорному морі в 80 кілометрах від берега захопленого Російською Федерацією Криму за межами територіальних вод країни затонув теплохід під прапором Панами, що перевозив металобрухт.