У Чорному морі в 80 кілометрах від берега захопленого Російською Федерацією Криму за межами територіальних вод країни затонув теплохід під прапором Панами, що перевозив металобрухт. Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на дані Росморрічфлота.

На борту судна перебували вісім членів екіпажу, їх врятували і планували доставити в порт Новоросійська.

"В 6:43 (в суботу, 13 жовтня — Ред.)… оперативний черговий отримав повідомлення від морського рятувального центру Севастополь про те, що в межах їх рятувального району отриманий сигнал лиха. Капітан теплохода… повідомив, що судно знаходиться в небезпечному стані і попросив зняти екіпаж", — відзначило агентство.

Пізніше — в 9:20, до місця події прибув грецький танкер і забрав з членів екіпажу теплохода двох громадян Туреччини і шістьох азербайджанців.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Головною причиною затоплення в Чорному морі судна під прапором Панами називають позаштатне зміщення вантажу металобрухту.

За словами преставника Росморрічфлоту, говорити про причини інциденту поки складно". Він також запевнив, що загрози забруднення навколишнього середовища немає.

Раніше ми повідомляли, що представники Ради нацбезпеки України прийняли рішення про відправку військових кораблів у води Азовського моря для того, щоб захищати національні інтереси, передає "ВВС".

Згідно з повідомленням за результатами засідання РНБО, ухвалено рішення про посилення військово-морської присутності України в Азовському морі для захисту національних інтересів.

Як передає прес-служба РНБО, на засіданні 6 вересня був затверджений комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів.

Також ми повідомляли, що два теплоходи зіткнулися на Москва-річці. Постраждали кілька пасажирів.

Поки що точної інформації немає, відомо, що мова йде про два теплоходи, які протаранили один одного в районі Лужнецької набережної.

Нагадаємо, український флот йде в Азовське море, намічається щось серйозне.

Як раніше повідомляв Знай.ua, все частіше на біля берегів Дніпра останнім часом рясніють "сміттєві острівці, вкриті світло-зеленою плівкою.

Знай.ua повідомляв, що зіткнення кораблів на Москві-річці вразило країну, рахують постраждалих.