Про високу активність резервістів першої черги, які за власним бажанням хочуть пройти підготовку, заявив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

Про це стало відомо завдяки заяві Віктора Муженка в ефірі одного з українських телеканалів.

Як виявилося, за даними глави Генштабу, бажаючих більше, ніж необхідно.

"Ми з сьогоднішнього дня (3 грудня - ред.) почали підготовку оперативного резерву номер один. І ми отримали бажаючих пройти підготовку набагато більше, ніж нам було потрібно. І це великий плюс. Люди самі приходять, і навіть деякі ображаються – ті, які не потрапили", – заявив Муженко.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Варто нагадати, що з 3 грудня в країні почалися масштабні збори резервістів і військовозобов'язаних у зв'язку з введенням воєнного стану в 10 областях. Таким чином чоловіки до 40 років змінять цивільний одяг військову форму.

За словами представників Генштабу, збори резервістів повинні провести в стислі терміни, тобто до кінця грудня. Про повну мобілізацію поки мова не йде, вона буде в разі явної агресії з боку ворога.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія не зупинилася на акті агресії проти українських суден у Керченській протоці, стало відомо ще про низку злочинних дій, які спричинили ланцюгову реакцію ПП в азовських водах.

У повідомленні говориться, що після обстрілу і захоплення українських кораблів Росія влаштувала блокаду в Керченській протоці, що стало причиною декількох НП в акваторії. Так, через закриття протоки, в Чорному і Азовському морях скупчилися сотні торговельних суден, які йшли в порти Бердянська і Маріуполя. Блокада Росією Азовського моря стала причиною декількох серйозних аварій.

Нагадаємо, у США українці об'єдналися заради захоплених Путіним моряків: зворушливі фото і відео.

Як повідомляв Знай.uа воєнний стан в Україні: Міноборони офіційно збирає резервістів, оприлюднено графік за областями.

Знай.uа писав, танки ЗСУ увійшли в паралізований страхом Маріуполь, Азовське море знову кипить.