У суботу, 8 грудня генеральним секретарем Християнсько-демократичного союзу (ХДС) було обрано голову молодіжної організації німецьких консерваторів Пауля Циміака.

Цю інформацію повідомляє Deutsche Welle.

Циміак був лідером молодіжної організації ХДС.

Пауль Цимиак

На партійному з'їзді німецьких консерваторів в Гамбурзі (Німеччина) його кандидатуру підтримали 63% делегатів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На посаді він змінив Аннегрет Крамп-Карренбауер, яку обрали головою партії 7 грудня. На цій посаді вона змінила канцлера Німеччини Ангелу Меркель. Крамп-Карренбауер останній рік обіймала посаду голови апарату ХДС.

Нагадаємо, Аннаґрет Крамп-Карренбауер – спадкоємиця Ангели Меркель на посаді найбільшої партії Німеччини. Після обрання вона підтвердила, що хоче стати канцлером Німеччини, коли Меркель та звільнить крісло.

"А чоловіки ще можуть стати канцлером Німеччини?", - так тепер жартують німці, коли на місце Меркель в партії прийшла інша жінка, залишивши позаду двох конкурентів-чоловіків. Вибори наступника проходили таємно, результат у 52% не надто переконливий, але все одно викликає сльози радості. Меркель вітає наступницю – вона її довірена особа, з якою Меркель розраховує на три роки спокійного правління. Інші кандидати могли б витіснити з посади достроково.

"Я багато читала про себе, що я міні, що я копія, продовження Меркель. Дорогі делагати, я стою перед вами така, яка є, і як мене сформувало моє життя", - заявила Крамп-Карренбауер.

Життя ще нещодавно невідомого регіонального політика проходило в найменшій землі Саарланд – там вона народилася у віруючій католицькій сім’ї, у 18 років вступила в партію, має трьох дітей. щодо України вона, як Меркель засуджує анексію Криму і російську агресію на Донбасі, виступає за дипломатію і антиросійські санкції, які, втім, не повинні перешкодити будівництву "Північного потоку-2".

Як повідомляв портал "Знай.uа", найбільш ймовірна спадкоємиця Ангели Меркель на посаді канцлера Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Також "Знай.uа" писав як відхід Ангели Меркель з посади відіб'ється на Україні і Європі.