Аннаґрет Крамп-Карренбауер – наступниця Ангели Меркель на посаді найбільшої партії Німеччини. Після обрання вона підтвердила, що хоче стати канцлером Німеччини, коли Меркель звільнить і це крісло.

"А чоловіки ще можуть стати канцлером Німеччини?", - так тепер жартують німці, коли на місце Меркель у партії прийшла інша жінка, залишивши позаду двох конкурентів-чоловіків. Вибори наступника проходили таємно, результат у 52% не надто переконливий, та все одно викликає сльози радості. Меркель вітає наступницю – вона її довірена особа, з якою Меркель розраховує на три роки спокійного урядування. Інші кандидати могли б витіснити з посади дочасно.

"Я багато читала про себе, що я міні, що я копія, продовження Меркель. Дорогі делагати, я стою перед вами така, яка є, і як мене сформувало моє життя", - заявила Крамп-Карренбауер.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Життя ще недавно невідомого регіонального політика проходило у найменшій землі Саарланд – там вона народилася у віруючій католицькій сім’ї, у 18 років вступила до партії, має трьох дітей. Щодо України вона, як Меркель, засуджує анексію Криму та російську агресію на Донбасі, виступає за дипломатію та антиросійські санкції, які, втім, не мають завадити будівництву "Північного потоку-2".

"Потужна підтримка України, яку ми відчуваємо останні чотири роки, буде продовжена", - переконаний посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Чотири роки тому Крамп-Карренбауер жартувала про те, як можна завершити війну в Україні.

"І що вони там в Україні не пробували: і дипломатію, і постріли, а якщо спитати мене – все так просто. Беремо боксерський ринг, в один кут Кличка, в інший Путіна, хто вистоїть десять раундів, той і переміг", - говорила вона. Кличко у Гамбурзі пообіцяв особисто запросити нову голову ХДС і можливого майбутнього канцлера Німеччини до Києва.

Нагадаємо, 29жовтня Меркель заявила, що відмовиться відпосади голови Християнсько-демократичного союзу

Як повідомляв портал Знай.ua, найбільш вірогідна наступниця Ангели Меркель на посаді канцлера є Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Також Знай.ua писав, як відхід Ангели Меркель з поста відіб’ється на Україні та Європі.