На пост лідера Християнсько-демократичного союзу (ХДС) у другому турі голосування було обрано протеже колишньої керівниці і нині діючого канцлера Німеччини Ангели Меркель Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Цю інформацію повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник на своїй сторінці в Twitter.

Аннегрет Крамп-Карренбауер

"Breaking news from Germany: новим головою Християнсько-демократичного союзу обрано Аннегрет Крамп-Карренбауер!!! Розраховуємо на подальшу потужну підтримку України з боку ХДС і особисто нового лідера найбільшої німецької партії".

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель 7 грудня покинула пост лідера партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), який вона займала 18 років. На з'їзді ХДС Меркель подякувала однопартійцям за роботу і проголосила прощальну промову.

"Сьогодні я хочу попрощатися зі своїми співробітниками в ХДС в центрі фонду Конрада Аденауера та подякувати за роботу, працьовитість, ідеї, критику. Це були незабутні 20 років", ‒ зазначила вона.

Меркель підкреслила, що за роки її правління кількість безробітних у Німеччині вдалося скоротити з п'яти до двох мільйонів.

"Я не народилася ні канцлером, ні головою партії. Я завжди намагалася виконувати свою роботу по совісті. І я завжди знала, що настане день, коли я повинна буду її завершити. Це було честю для мене!" ‒ закінчила свою промову Ангела Меркель.

Як повідомляв "Знай.uа", у національному соборі у Вашингтоні відбулася церемонія прощання з 41-м президентом США Джорджем Бушем-старшим.

Також "Знай.uа" писав, президент Петро Порошенко вважає за необхідне запросити кораблі НАТО в акваторії Азовського моря для стримування агресивних потуг Кремля.