У національному соборі у Вашингтоні відбулася церемонія прощання з 41-м президентом США Джорджем Бушем-старшим. Він помер, коли йому виповнилося 94 роки.

Про це повідомляє Hromadske.

Близьке оточення Буша-старшого вшанувало його пам’ять та висловило промови про нього. Зокрема з промовами виступили близькі друзі, син Джордж Буш-молодший та колишній прем’єр-міністр Канади. Серед відомих осіб на церемонії також були присутні канцлер Німеччини Ангела Меркель та британський принц Чарльз.

“Він любив сміятися, особливо з мене. Колись він міг навіть дражнити, але ніколи не робити це зі злості. Коли я був біля його ліжка напередодні смерті, я сказав: “Тату, я люблю тебе. Ти був чудовим батьком”. Його останніми словами були “Я теж тебе люблю”, - поділився Джордж Буш-молодший.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Колишнього президента Америки поховають в Техасі, у його бібліотеці. Там же похована дружина Джорджа Буша-старшого.

На церемонії також були присутні чинний президент США Дональд Трамп з дружиною Меланією. Подружжя сиділо поруч з родинами Барака Обами, Гілларі Клінтон та Джиммі Картера. Американські журналісти жартували, що Трам сидів в оточенні своїх головних критиків.

Нагадаємо, що Джордж Буш-старший помер 30 листопада ввечері. Про це заявив його син Джордж Буш-молодший у Twitter. Причини смерті на даний момент не уточнюються. Світові політики висловили свої співчуття та повагу.

Нагадаємо, Джордж Буш-старший помер у віці 94 років. Причини смерті на даний момент не уточнюються. Американський лідер під час Другої світової війни був пілотом, а після нафтовим магнатом. У політику він прийшов у 1964 році і був президентом сша з 1989 по 1993 рік.

Як повідомляв Знай.ua, екс-президент США Джордж Буш-старший помер на 95-му році життя.

Як повідомляв Знай.uа у травні цього року 41-й президент США Джордж Буш-старший у черговий раз потрапив в лікарню. Він тривалий час перебував у важкому стані.