Канцлер Німеччини Ангела Меркель 7 грудня залишила пост лідера партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), який вона займала 18 років. На з'їзді ХДС Меркель подякувала однопартійцям за роботу і проголосила прощальну промову.

"Сьогодні я хочу попрощатися зі своїми співробітниками в ХДС у центрі фонду Конрада Аденауера та подякувати за роботу, працьовитість, ідеї, критику. Це були незабутні 20 років", ‒ зазначила вона.

Порошенко та Меркель
Порошенко та Меркель

Меркель підкреслила, що за роки її правління кількість безробітних у Німеччині вдалося скоротити з п'яти до двох мільйонів.

"Я не народилася ні канцлером, ні головою партії. Я завжди намагалася виконувати свою роботу по совісті. І я завжди знала, що настане день, коли я повинна буду її завершити. Це було честю для мене!" ‒ закінчила свою промову Ангела Меркель.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Претендентами на посаду голови партії стали три особи:

колишній голова парламентської фракції ХДС/ХСС у бундестазі Фрідріх Мерц;

Фрідріх Мерц
Фрідріх Мерц

нинішній генеральний секретар ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер;

Аннегрет Крамп-Карренбауер
Аннегрет Крамп-Карренбауер

міністр охорони здоров'я Йенс Шпан.

Йенс Шпан
Йенс Шпан

Голосування за нового главу відбудеться 7 грудня. Передбачається, що вибори можуть зайняти два тури.

Дивіться: Прощальна промова Меркель

Прощальная речь Ангелы Меркель в роли главы ХДС (она занимала эту должность 18 лет). Делегаты партии сегодня выберут человека, который возглавит партию после Меркель. На пост претендует Аннегрет Крамп-Карренбауэр, Фридрих Мерц и Йенс Шпан. Возможно, кто-то из них даже станет будущим канцлером Германии! Скорее всего, голосование пройдет в два этапа

Geplaatst door Телеканал OstWest op Vrijdag 7 december 2018

Нагадаємо, найбільш вірогідна наступниця Ангели Меркель на посаді голови партії та на посаді канцлера Аннегрет Крамп-Карренбауер вже встигла прокоментувати агресію Росії. Як повідомляв "Знай.ua", у національному соборі у Вашингтоні відбулася церемонія прощання з 41-м президентом США Джорджем Бушем-старшим. Також "Знай.ua" писав, президент Петро Порошенко вважає необхідним запросити кораблі НАТО до акваторії Азовського морядля стримувань агресивних потуг Кремля.