Лідер політичної партії Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко під час зустрічі з журналістами в Черкасах прокоментував ситуацію з воєнним станом:

"Назвати воєнним станом те, що сьогодні відбувається в десяти областях України мені, як політику з досвідом, досить складно. Особисто я б його назвав воєнно-політичним режимом, оскільки в ньому хоч і є незначні ознаки мілітаризму, але політична складова все ж переважає. Я не здивуюсь, якщо напередодні 25 грудня Президент для політичних дивідендів заявить про дострокове припинення воєнного стану, мовляв, мети досягли і загрозу з боку Росії ліквідовано. Іншим варіантом може бути теза, що небезпеки завдяки "професійній діяльності влади" більше нема, і громадяни можуть спокійно відсвяткувати католицьке Різдво".

Політик також зазначив, що Президент зобов’язаний відзвітувати для чого було введений воєнний стан.

"Я, як громадянин України, особисто чекаю від президента детального звіту, який переконає, що введення цього режиму було не політичною, а безпековою необхідністю. Ми маємо вимагати від ініціатора переконливого пояснення які такі дії чи стратегічні маневри конче потребували воєнного стану".

Дивіться: воєнний стан в Україні

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Нагадаємо, в Україні проходять військові збори у зв'язку з посиленням агресії Росії. Як повідомляв "Знай.ua", українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався вивезти до Росії понад 1 мільйон рублів, заховавши їх у черевики. Також "Знай.ua" писав, у Києві триває вилов хлопців призовного віку просто на вулиці.