У Кремлі висловили жаль щодо того, що Президент України Петро Порошенко підписав Закон про непродовження Договору про дружбу, співпрацю і партнерство з Російською Федерацією.

Про це сьогодні, 10 грудня, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

"Можна висловити тільки жаль у зв'язку з тим, що українське керівництво приймає такі необачні рішення", - зазначив Пєсков.

Прес-секретар Путіна також додав, що такий крок з боку України Москва розцінює як "прояв неповаги до власного народу".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що сьогодні Президент України Петро порошенко підписав закон №0206 про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ.

Слід зазначити, що Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією набув чинності 1 квітня 1999 року. Термін його дії становив 10 років. Також договір мав автоматичне продовження на наступні періоди. У договорі йшлося про стратегічне партнерство, яка базується на принципах взаємної поваги, суверенної рівності, непорушності кордонів, територіальної цілісності, незастосування сили та інше.

Договір втратив свою актуальність після оккупації Криму і материкової частини України.

Нагадаємо, Україна готує для Путіна путівку до Гааги

Президент Петро Порошенко заявив про те, що всі докази злочинів Путіна в Україні будуть передані в Гаазький суд.

Як раніше повідомляв "Знай.іа" Україна розірвала договір з Путіним: краще ворог, ніж такий "друг"

Непродовження договору про дружбу з Росією в Адміністрації Президента України вважають частиною стратегії на остаточний розрив з колоніальним минулим та переорієнтації на Європу.

Також "Знай.іа" писав, Неможливо допустити: головний путінський поп кігтями вчепився в Україну