У Кремля викликає співчуття той факт, що Україна не продовжила Договір про дружбу і співробітництво з Росією. Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

За словами прес-аташе Путіна, такий крок не в інтересах українців.

"Очевидно одне – навряд чи цей крок можна розцінювати як крок, який в інтересах українців – тих самих українців, з якими нас пов'язують узи родинних і братських відносин, незважаючи ні на що", – цитують речника Путіна російські ЗМІ.

Пєсков назвав рішення Києва "необачним" та заявив, що воно викликає хіба що співчуття.

"Можна висловити лише співчуття у зв'язку з тим, що українське керівництво ухвалює такі необачні рішення. На наш погляд, це є проявом неповаги до свого власного народу, до його інтересів",– додав Пєсков.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто зазначити, що Договір про дружбу між Україною та Росією - це угода, в якій закріплюються принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності існуючих кордонів, поваги до територіальної цілісності та взаємні зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці один одного. Договір було підписано у Києві 31 травня 1997 Президентом України Леонідом Кучмою та президентом РФ Борисом Єльциним. Фактично договір є чинним, але анексія Криму Росією та початок військової інтервенції на Донбасі показали, що зі сторони РФ виконання цього договору як політично, так і фактично припинено.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Росією. А вже 10 грудня цей законопроект підписав президент Петром Порошенко.

Як повідомляв портал Знай.ua, договір про дружбу з РФ перестане діяти 1 квітня.

Також Знай.ua писав, як вплине на українців розрив дружби з РФ.