Народний депутат України від партії "Наш край" Сергій Шахов розповів, чого чекати від підвищення ціни на опалення з першого січня.

Так, з нового року в черговий раз повинні зрости тарифи на опалення для населення. При збільшенні ціни на газ на 23%, тарифи на тепло повинні були вирости на 16%. Однак зараз мова вже йде про 23,5%, зазначає Hyser.

"Наша політична сила стояла проти взагалі підвищення ціни на газ. Ще влітку ми збирали підписи, півтора мільйона підписів ми зібрали. Я на засіданні показав це Гройсману, я показав на засіданні у Верховній Раді. І тоді взагалі в цій ложі, де сидів прем'єр-міністр, всі міністри були шоковані, що люди так сильно попрацювали влітку", - розповів Шахов.

"Я зареєстрував постанову ще в вересні, №9027 не піднімати ціни на газ, провести повністю аудит газотранспортної системи і аудит взагалі свердловин українських. Хто качає сьогодні газ в Україну, кому сьогодні належать ці газові свердловини і так далі " - розповів нардеп.

Він додав, що політичні сили активізувалися проти підвищення ціни на газ з наближенням виборів, однак їхні дії були абсолютно протилежними.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Ви вважаєте, хоч один в парламенті сказав: "Давайте голосувати за цю постанову". Його затерли. А ось коли почалися вже практично вибори в жовтні, підскочили всі фракції, і радикали, і БЮТ, і всі почали говорити, що треба нібито зупинити, а самі кажуть, що підняти ціну на газ. Тому що вони всі наживаються від олігархів. Так ось, ситуація наступна. Схаменулися нібито в Кабміні, не до 14 тисяч гривень підняли ціну на газ, як вони хотіли, а підняли на 23,5% ", - розповів політик.

Шахов зазначив, що зараз всі депутати повинні об'єднатися, щоб вирішити безліч проблем в Україні, наприклад з контрабандою. Це допоможе наповнити бюджет і більше не грати на підвищенні ціни на газ і опалення.

"Люди не дурні. Якщо піднялася ціна на газ, то підніметься ціна і на тепло. Це безумовно. Вони так і зробили. Вони хочуть ще підняти ціну після виборів президента. І вони на цьому не зупиняться. Якщо ми сьогодні політично, всі народні депутати, не об'єднаються і не зупинять цю вакханалію, і не повернуть ціну на газ сьогодні, не зупинять контрабанду, вони не наповнять бюджет", - розповів нардеп.

Дивіться: Сергій Шахов: Кабінет міністрів має піти у відставку

Нагадаємо, Шахов пояснив, що не так з довгоочікуваним законом. Як повідомляв "Знай.ua", Сергій Шахов викрив новий "геноцид" українського народу. Також "Знай.ua" писав, Шахов показав, як Насалик та Гройсман "привітали" з Новим Роком.