Президент Венесуели Ніколас Мадуро зробив гучну заяву стосовно Джона Болтона – помічника лідера США Дональда Трампа з Нацбезпеки. Мадуро заявив, що Болтон особисто готував замах на нього і закликав Конгрес США розслідувати ці, як він висловився, "терористичні плани". Заява пролунала в середу, 12 грудня, а пізніше таке повідомлення з'явилося в офіційному твіттері Мадуро.

"Болтон був призначений відповідальним за план організації державного перевороту, вбивства Ніколаса Мадуро і створення ради перехідного уряду", - заявив венесуельський лідер.

На думку Мадуро, у Болтона є міцні зв'язки з "венесуельськими ультраправими", а Колумбія перетворилася на полігон для реалізації "сповнених ненависті планів" помічника Трампа.

Мадуро наполягає на розслідуванні Конгресом Штатів "терористичних планів" Болтона відносно Венесуели.

"Джон Болтон керує терористичним і інтервенціоністським планом проти Венесуели, і, якщо б у США існувало правосуддя, Конгрес і преса повинні були б це розслідувати", - заявив він.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Пузаті путінські помічники епічно зганьбилися у Венесуелі. Соцмережі киплять іронічними коментарями.

У мережі висміяли фото російських бомбардувальників, які днями прибутку до Венесуели для передачі російських стратегічних бомбардувальників Ту-160 та відповідних "військових навчань".

Відповідні знімки опублікували користувачі в соціальних мережах.

На кадрах видно "доблесних" російських військових, зовнішній який просто шокує і суперечить загальноприйнятій вигляду справжнього військового. Величезні животи явно не сумісні з військовою виправкою.

Нагадаємо, два російських стратегічних бомбардувальника дальнього радіусу дії вирушили до Венесуели для участі в навчаннях ВПС".

Раніше Знай.uа писав про те, що американський уряд різко відреагував на присутність російських бомбардувальників Ту-160 у Венесуелі. У Держдепартаменті заяву Міноборони РФ розцінили як "корупцію з боку двох країн".

В контексті події Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні заявив, що прибуття літаків показало, що "ми також готуємося захищати Венесуели до останнього дюйма, коли це необхідно".

Згідно заяви російських військових у Москві, крім двох бомбардувальників, в країну прибули літаків Ан-124 і пасажирський літак Іл-62.