Два російські стратегічні бомбардувальники далекого радіусу дії відправилися у Венесуелу "для участі в навчаннях ВПС".

Про це повідомляє AFP.

У повідомленні сказано, що в Каракас прибуло близько 100 російських пілотів і іншого персоналу, а також два літака Ту-160.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У контексті події Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні заявив, що прибуття літаків показало, що "ми також готуємося захищати Венесуелу до останнього дюйма, коли це необхідно".

Згідно із заявою російських військових в Москві, крім двох бомбардувальників, до країни прибули літак Ан-124 і пасажирський літак Іл-62.

Падріні заявив, що навчання проводитимуться для "підвищення рівня взаємодії систем аерокосмічної оборони" обох країн. Разом з тим він не повідомив подробиць про заплановані навчання.

За його словами, в останні роки Венесуела придбала у Росії військової техніки на мільйони доларів.

Нагадаємо, Президент Венесуели Ніколас Мадуро повідомив, що Сполучені Штати Америки збираються вчинити державний переворот в Боліваріанській Республіці.

Про це повідомляє інформагентство Венесуели AVN.

За словами Ніколаса Мадуро, Білий дім має намір зруйнувати демократичне життя Венесуели і його метою є "переворот проти конституційного режиму".

Президент Венесуели пообіцяв найближчим часом організувати прес-конференцію, на якій розповість про "розкриті їм плани США".

Дональд Трамп
Дональд Трамп

"Сьогодні Білим домом координується спроба зруйнувати демократичне життя Венесуели, там планують влаштувати переворот проти демократичного та вільного конституційного режиму, існуючого в нашій країні", – заявив Мадуро.

Раніше Знай.uа писав про те, що президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що летить в Російську Федерацію, де має провести "дуже важливу зустріч" з Путіним.

Також Знай.uа повідомляв, що замах на президента Венесуели Ніколаса Мадуро готувався не менше півроку.