Росія і Венесуела не змогли досягти спільної угоди щодо підвищення цін на нафту.

Про це четвертого вересня повідомив міністр енергетики Росії Олександр Новак, передає Reuters.

Президент Росії Володимир Путін третього вересня звернувся до глави Венесуели Ніколаса Мадуро з пропозицією об'єднати свої зусилля для стабілізації цін на світовому ринку нафти. Але російський лідер, у свою чергу, відмовився скорочувати обсяги її виробництва.

"Ні, переговори продовжуватися не будуть", - заявив Новак, в відповідаючи на питання про подальшу долю угод.

Падіння цін на нафту сильно вдарило по бюджетам як Росії, так і Венесуели. В останні дні ціна на нафту тримається на рівні близько 50 доларів за барель.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проте Путін заявив, що Росія вже пристосувалася до цієї ситуації на світовому ринку.

Читайте також: Обама зустрівся у Вашингтоні з королем Саудівської Аравії

Нагадаємо, доходи Росії від експорту нафти впали майже вдвічі. Загальна вартість сирої нафти, відправленої з Росії на експорт у січні-липні 2015 року склала близько 56,23 мільярдів доларів. Це на 42% менше аналогічного періоду минулого року.

Доходи від експорту нафтопродуктів, незважаючи на збільшення обсягів вивезення, за перші сім місяців скоротилися на 37%, опустившись з 70,5 мильярдів доларів до 44,4 мільярдів доларів.