У Вашингтоні в Білому домі відбулися переговори президента США Барака Обами і короля Саудівської Аравії Салмана, під час яких президент запевнив короля, що угода між шістьма країнами та Іраном, допоможе запобігти появі ядерної зброї у Тегерана.

Після завершення зустрічі міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив про те, що Ер-Ріяд вірить у те, що здійснення угоди позитивно відіб'ється на стабільності й безпеці на Близькому сході. За словами міністра, президент Обама підтвердив, що угода не дозволить Ірану створити ядерну зброю, що угодою передбачається система інспекцій всіх ядерних об'єктів Ірану і відновлення санкцій у разі невиконання Тегераном її положень, пише USA Today.

Президент США у свою чергу отримав запевнення від короля Саудівської Аравії в тому, що саудівці забезпечать необмежений доступ до Ємену гуманітарних організацій. Білий дім критикувався правозахисними організаціями за беззастережну підтримку повітряної кампанії, яку веде в Ємені міжнародна коаліція на чолі з Саудівською Аравією проти сил, підтримуваних Іраном. Жертвами повітряних ударів стало чимало мирних жителів. Морська блокада країни спровокувала гострий дефіцит товарів першої необхідності та медикаментів.

Читайте також: У США пояснили небажання Обами зустрічатися з Путіним

"Ми поділяємо стурбованість щодо ситуації в Ємені та вважаємо за необхідне відновлення функціонуючого репрезентативного уряду, яке здатне поліпшити гуманітарну ситуацію в країні", − заявив президент Обама.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Згідно з домовленістю, якої досягли 14 липня Іран і шість із провідних країн світу, серед них і США, передбачається поступове скорочення і врешті зняття накладених на Тегеран санкцій ООН, ЄС і США в обмін на значні обмеження ядерної програми Ірану.