Лідерам цивілізованих країн слід відмовитися від зустрічей із президентом РФ Володимиром Путіним до тих пір, доки Кремль не відпустить українських моряків

Таку ідею озвучив лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко в своєму Facebook.

Він прокоментував заяву радника президента США з питань нацбезпеки Джона Болтона, який раніше повідомив про те, що Дональд Трамп не буде зустрічатися з Путіним поки Росія не поверне Україні кораблі, захоплені в Керченській протоці, і не відпустить на свободу їх екіпажі.

"Трамп не буде зустрічатися з Путіним, поки не звільнять наших моряків і не повернуть захоплені судна. Правильна позиція. Підтримую", - написав Гриценко.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він підкреслив, що інші світові лідери також повинні послідувати його прикладу.

"Лідерам цивілізованих держав варто солідарно діяти так само. Піратство і варварство, силові обмеження мирного судноплавства в III тисячолітті неприпустимі. Повинні засуджуватися і каратися, в т. ч. блокуванням доступу судів агресора в порти інших держав", - підкреслив політик.

Нагадаємо, Гриценко розповів про тривожне майбутнє українців: "Мільйони людей виїдуть і залишаться тільки пенсіонери". Україна знаходиться перед прірвою, тому потрібно зараз поєднувати політичні команди.

Як повідомляв портал "Знай.uа", командир групи українських кораблів, захоплених Росією у Керченської протоки, Денис Гриценко заявив, що не визнає провину в так званому "незаконному перетині кордону РФ".

Також "Знай.uа" писав, що для того, щоб повернути полонених моряків, Україна повинна вступити на жахливий шлях.