Західні країни навряд чи введуть нові санкції проти России - Україні прийшов час взяти у свої руки ініціативу по залученню РФ до відповідальності.

В першу чергу, необхідно діяти в міжнародних судах. Таку думку висловив російський опозиціонер Костянтин Боровий.

Захоплення українських кораблів Росією був порушенням міжнародних угод про вільне судноплавство. Це дуже небезпечно. Тому що якоюсь мірою Китай використовує ту ж технологію: створює у вільній зоні насипні острови і оголошує навколишні води державною територією.

Спеціальних санкцій з цього приводу не буде - буде спокійна реакція міжнародних організацій. Мстити Росії ніхто не стане. Але тепер у міжнародній практиці будуть враховувати таке порушення угоди. Бо це небезпечний прецедент.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Можливо, вже настав час скликання міжнародної конференції щодо дій Росії. Рішення там прийматися не можуть, але можуть прозвучати якісь пропозиції щодо протидії порушення міжнародних угод. Адже це робиться вже не тільки проти України, а формати "Великої двадцятки" і Ради Безпеки ООН не дозволяють приймати радикальні рішення.

Багато залежить від України. Вона повинна ініціювати розгляд порушення угод, повинна подавати в міжнародні суди. Президент і демократичні інститути України повинні зайнятися цими проблемами.

Статус захоплених моряків повинен бути визначений самою Україною. Це військовополонені, але для цього потрібно оголошувати стан війни.

Неприйняття ситуації як військової агресії призводить до парадоксальних фактів зростання товарообігу між Україною і Росією. Завдання України - вийти з цього абсурду і визнати реальність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переговори щодо Керченської кризи провели зовнішньополітичні радники лідерів Німеччини, Франції.

Як повідомляв портал "Знай.иа", командир групи українських кораблів, захоплених Росією у Керченської протоки, Денис Гриценко заявив, що не визнає провину в так званому "незаконному перетині кордону РФ".
"Знай.иа" писав, що Росія протистоїть всьому світу, блокуючи свободу судноплавства в українських територіальних водах, заявив Порошенко.