Президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно досить різко висловився про політичну ситуацію в Україні:

"Я Путіну сказав, що ми скоро будемо Бога молити, щоб там НАТО стояло, а не ці відморозки-націоналісти", — заявив Лукашенко російським журналістам, припинивши також всі розмови про приєднання країни до Росії.

"Я розумію ці натяки: отримаєте нафту, але давайте руйнуйте країну і вступайте до складу Росії... Я завжди ставлю запитання: такі речі в ім'я чого робляться? Ви подумали про наслідки? Як на це подивляться у нашій і вашій країні, і міжнародна спільнота?" — додав він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Лукашенко також спростував інформацію про те, що вибачався перед президентом Росії Володимиром Путіним після суперечки.

"Та Господь із вами! Я би вважав нижче моєї гідності вибачатися за це. Російські ЗМІ необ'єктивно висвітлили ті події у Санкт-Петербурзі", — підсумував президент Білорусі.

Цікаво, що в червні поточного року Лукашенко говорив зовсім інші речі:

війська НАТО
війська НАТО

"Я часто росіянам говорю, які бояться, що Україна стане натівською, що, може бути, прийдуть часи, коли ми будемо радіти, що Україна в НАТО, а не стала бандитською державою, де будуть окремі бандформування і угруповання, - ось там нам буде непереливки: і Росії, і Білорусі".

Влітку він згадав про ситуацію на Україні в контексті розвитку геополітичної обстановки в регіоні, яка, на його думку, "загострюється з урахуванням посилення протистояння світових лідерів".

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО

"Якщо Україна буде в НАТО - інша ситуація, якщо не буде в НАТО, але там запанують занадто націоналістичні тенденції з орієнтацією "воювати з усіма", то це третя ситуація - ще більш складна", - зауважив Лукашенко.

Дивіться: Україна просить НАТО про допомогу через конфлікт з Росією в Керченській протоці

Нагадаємо, Республіка Молдова офіційно передала Україні право на головування в Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ). Як повідомляв "Знай.ua", Лукашенко заявив, що Росія кредитує Білорусь за ставками, які перевищують пропозиції Міжнародного валютного фонду в три рази. Також "Знай.ua" писав, що Медведєв натякнув Білорусі на приєднання до Росії.