Білоруський президент Олександр Лукашенко під час зустрічі з представниками російських ЗМІ заявив, що Росія кредитує Білорусь за ставками, які перевищують пропозиції Міжнародного валютного фонду в три рази. Про це повідомляє replyua.net.

Як сказав Лукашенко, ставка Росії вище, ніж у МВФ в три рази, ставка Росії за кредитами пристойна. Якщо Білорусь отримує від Росії кредит на суму 4-5 млрд доларів, то щорічно за його обслуговування виплачується 1,2 млрд доларів. Білоруський президент вважає дурною заяву про те, що Москва "годує" Білорусь.

Також він розповів про те, що нерідко читає в ЗМІ заяви від прихильників союзу з питаннями про те, чому росіяни годують білорусів, причому деякі з них підрахували, що за весь час незалежності було перераховано 100 млрд доларів. На думку Лукашенка, якби таку суму справді дали, то білоруси вдавилися б такою кількістю купюр.

Президент Білорусі не виключає загрози Росії і для своєї країни, оскільки межує з агресором. Також він попереджав про можливість конфлікту, що мав місце в Керченській протоці. Як заявляють білоруські влади, їм би не хотілося подальших кроків, які приведуть до зростання напруженості в регіоні, оскільки це впливає на міжнародну безпеку. Як заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, йому хотілося б почути більш емоційні заяви міжнародного співтовариства, оскільки не виключається подальший розвиток конфлікту. Білоруські політики неодноразово заявляли, що готові внести свій внесок у врегулювання ситуації і зниження напруженості, якщо це буде прийнятно відповідним політичним гравцям.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Дмитро Медведєв натякнув президенту Білорусі на можливе приєднання до Росії, шантажуючи припиненням фінансування.

Як повідомляв портал "Знай.uа": астролог зробив передбачення щодо майбутнього Білорусі після закінчення правління Путін.

ТакожЗнай.uа" писав, що Лукашенко і Путін посварилися в прямому ефірі з-за вартості газу.