Російський опозиційний політик Леонід Гозман зазначив, що після початку Москвою військових дій в Україні від Кремля можна чекати чого завгодно.

Про це повідомляє replyua.net. Гозман зазначив, що уряду РФ легко вдалося організувати конфлікт на території України і при цьому згуртувати росіян навколо себе у боротьбі з зовнішніми ворогами.


«Я не знаю, що це буде чи не буде, я кажу, що це може бути. Я бачу розвиток такої глибокої кризи в Росії. Рейтинг начальства падає, що воно може запропонувати населенню? З точки зору покращення життя і тому подібного, це у нас якось не дуже працює, рівень життя тільки погіршується. Ситуація зовнішнього ворога, вона здається не спрацює так добре, як з анексією Криму, але якийсь шанс є», - написав Леонід Гозман.

Політик підкреслив, що для Володимира Путіна, причиною для початку війни може стати так зване звільнення російськомовних, які потребують захисту. Саме цей привід може стати приводом для агресії Кремля.

«Значить, нова війна повинна бути приблизно такою ж. Значить, ми повинні рятувати росіян або російськомовних, або навіть православних. Значить, війна повинна бути на території, де російськомовні люди живуть компактно, а це Україна, і Путін може почати ескалацію, або ж Північний Казахстан, Східна Естонія, Рига і Білорусь. Те, що наші можуть атакувати Естонію або Латвію, мені здається, що ступінь божевілля ще до цього не дійшла, тому що ці країни є членами НАТО, і зрозуміло, що це може призвести до світової війни. Залишається Північний Казахстан і Білорусь», – пише Гозман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз є метою російських агресивних дій.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час свого виступу Путін порадив росіянам більше працювати і не сподіватися на підтримку від держави.
"Знай.uа" писав, що Президент Петро Порошенко розповів, яке покарання чекає Росію за порушення міжнародного законодавства і викрадення українських моряків і морських судів.