Крім важливих дипломатичних заяв Заходу щодо засудження агресії Росії в Азовському морі, поки немає реальних інших кроків. Європа не збирається посилювати санкції, остання надія на Вашингтон. Путін зупинятися не збирається.

Таку думку висловив дипломат, експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара, передає 24 канал.

Дипломат розповів, що ухвалені Палатою представників Конгресу США резолюції, одна з яких закликає завершити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", інша – засуджує військову агресію РФ проти України у Керченській протоці - важливі. Незважаючи на те, що резолюції не зобов’язують посилювати санкції поти Росії, цей крок є надзвичайно важливим.

"У резолюції Палати представників США є важливе посилання на закон про протидію супротивникам США, який передбачає санкції проти Росії. Це дозволить американцям заблокувати або призупинити будівництво "Північного потоку-2" Олександр Хара

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Олександр Хара

Крім того, він зазначив, що голосування євродепутатами за звіт про співробітництво Україна-ЄС в форматі Угоди про асоціацію, де вказано, що "Північний потік-2" – політичний проект, не обґрунтований економічно, і його краще заблокувати - позитивний крок.

"Путіну потрібно шукати вихід, щоб зберегти обличчя у зв’язку із нападом і захопленням наших суден і моряків. Тому він намагатиметься шантажувати Вашингтон, щоб змусити піти на поступки і перемовини. Приліт двох стратегічних російських бомбардувальників ТУ-160 у Венесуелу – елемент тиску на США. Подразник безпекової ситуації для США і сигнал, який не можна розглядати окремо від ситуації в Чорному морі" Олександр Хара

Нагадаємо, що Путіна, як ми вже писали раніше, не люблять навіть в Росії. Його політика давно вичерпала себе, себя, агресивна зовнішньополітична поведінка компрометує цілу Росію в очах всього світу, і більш того – Путіна на троні вже не хочуть навіть самі росіяни.

Як повідомляв портал "Знай.uа" під час свого виступу Путін порадив росіянам більше працювати і не сподіватися на підтримку від держави.

Також "Знай.uа" писав, що президент Петро Порошенко розповів, яке покарання чекає Росію за порушення міжнародного законодавства і викрадення українських моряків і морських судів.