Кабінет міністрів України пропонує Раді національної безпеки і оборони розширити санкції проти Росії.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, у розпорядженні уряду йдеться про необхідність збільшення санкцій проти РФ через агресію в Азовському морі та фінансування терористичної діяльності "ЛДНР".

Також відзначається, що ймовірні санкції будуть стосуватись юридичних та фізичних осіб.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Внести у місячний строк питання про розгляд пропозиції про застосування до юридичних осіб, зазначених в додатку (для службового користування) до цього розпорядження, персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) на розгляд Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в документі.

Разом з тим варто відзначити, що Європарламент виступив за припинення реалізації проекту газопроводу Північний потік-2. Про це йдеться в прийнятій в середу, 12 грудня, резолюції.

Згідно з ухваленим рішенням, призначення даного проекту суто політичне, яке представляє небезпеку енергетичної безпеки Європи.

На засіданні Європарламенту проти продовження реалізації "Північного потоку-2" проголосувало 433 депутата, 105 висловили незгоду, а 30 утрималися. Відзначається, що ключова роль в відводиться Україні.

У документі зазначається, що Європарламент відводить Україні ключову роль в енергозабезпеченні Європи, а Nord Stream 2 європаламентарі назвали "загрозою європейській енергетичній безпеці".

"Члени Європарламенту засуджують будівництво газопроводу Nord Stream 2, який йде в обхід України, оскільки це політичний проект, який представляє загрозу європейській енергетичній безпеці. Тому вони закликають до його скасування", - йдеться в тексті прийнятої резолюції.

Нагадаємо, Путін слідом за лазерами для розгону рабів закупив броньовані "мавпятники".

Як повідомляв "Знай.ua", Конгрес США завадить Путіну побудувати "Північний потік-2.

Також "Знай.ua" писав, що у Конгресі США закликали зупинити Путіна.

Британський парламент запропонував ввести нові санкції проти російських військових