У вівторок, 11 грудня, стало відомо про черговий "ракетний інцидент" у Росії, унаслідок якого могли загинути багато мирних людей.

Скандальну інформацію та відео інциденту злили у мережу випадкові очевидці.

У повідомленні йдеться, що у російській Астрахані потужна ракета комплексу С-300 несподівано вибухнула прямо на полігоні.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"У Астраханській області на полігоні впала і вибухнула ракета комплексу С-300. Один із звичних лохобуднів наддержави", - іронізують користувачі.

Нагадаємо, корпорація "Росмосмос" переклала провину за зірвані запуски супутників на українських виробників.

Роскосмос
Роскосмос

Крім того, вони стверджують, що нібито після запровадження санкцій частка російської космічної техніки склала лише третину від запланованого торік.

За даними щорічного звіту корпорації, частка російського експорту ракетно-космічної техніки мала за підсумками 2017 року становити 24,5% від світового, але по факту цей показник склав 8,5%.

Роскосмос
Роскосмос

"Роскосмос" пояснює це санкціями, а також падінням курсу рубля, через що не вдалося оснастити техніку "високоякісною імпортною апаратурою".

Раніше Знай.uа писав про те, що Президент РФ Володимир Путін заявив про відновлення розробок ракет, заборонених Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Господар Кремля обіцяє, що такий крок нібито наслідок схожої політики озброєння США.

Рейтинги Путіна падають
Рейтинги Путіна падають

Крім того, Путін звинуватив Захід у "порушенні договору", аби отримати привід вийти з нього:

"Здається, наші американські партнери вважають, что ситуація настілько змінилася, что у США також має бути така зброя. Яка наш відповідь? Це просто: в цьому випадку ми теж це зробимо", - додав Путін.

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі

Також Знай.uа повідомляв, що на території анексованого Росією Криму Чорноморський флот почав "тренування" з нанесення ударів по морських цілях.