На території анексованого Росією Криму Чорноморський флот почав "тренування" з нанесення ударів по морських цілях.

"На кримських полігонах бойової підготовки особовий склад протикорабельних берегових ракетних комплексів" Бал "і" Бастіон "Чорноморського флоту у взаємодії з мобільними береговими комплексами розвідки морської і повітряної обстановки проводять планові тренування з відпрацюванням практичних навичок з нанесення умовних ракетних ударів при розгортанні з маршу", - пишуть на ресурсах флоту.

Окупанти прикриваються традиційно досить розмитою метою навчань: "вдосконалення навичок військовослужбовців у виконанні завдань з виявлення надводних цілей, видачі цілевказівок і підготовці комплексів до нанесення ракетних ударів в різній обстановці".

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як відомо, 1 грудня Порошенко заявив, що навколо України, в ОРДЛО в Криму розташовуються близько 80 тисяч російських військовослужбовців, 1400 артилерійських і ракетних систем, 900 танків, 2300 броньованих машин, близько 500 літаків і 300 вертольотів, в акваторіях Чорного, Азовського і Егейського морів виконують завдання більше 80 кораблів і 8 підводних човнів РФ, в тому числі і ударні - 23 корабля і шість підводних човнів.

25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстріляли малі бронекатера південніше Керченської протоки. Українські кораблі захопили і відбуксирували до Керчі, а екіпажі взяли в полон. У 10 областях України, що межують з РФ, Придністров'ям і мають виходи в Чорне та Азовське моря, ввели воєнний стан.

Дивіться: Керченська криза і воєнний стан

Нагадаємо, Міноборони України офіційно збирає резервістів.Як повідомляв "Знай.ua", війська Путіна захопили український кордон. Також "Знай.ua" писав, кримські татари підтримали полонених українських моряків.