Поки всі зацікавлені сторони готуються до майбутньої зустрічі в нормандському форматі, ситуація з російською агресією в Азовському морі, немов індикатор, виявляє ставлення людей, витягуючи на поверхню те, що, власне, складає їх суть. І, як це часто буває, закручування режимом гайок і спроби залякати людей в окупованих областях викликають зворотну реакцію, об'єднуючи людей для протистояння загальній біді. Особливо яскраво це видно на прикладі кримських татар, яких російська влада, за прикладом своїх попередників епохи серпа і молота, регулярно намагається звести до рівня соціальної прислуги для “єдиної і неподільної” і змусити забути про будь-яку самостійність і незалежність.

Але, як кажуть, сила дії дорівнює силі протидії. І слідом за підтримкою з Одеси, своє слово сказали і кримські татари. Делегація представників цього народу приїхала в Москву, щоб підтримати захоплених у полон українських моряків і передати їм зібрані для них у Криму речі, продукти і гроші.

Помощь захваченным морякам, как и говорил Nariman Dzhelalov доставили в Москву. У Лефортово, там же содержатся и Ресуль Велилляев и Али Бариев.

Geplaatst door Zair Smedlya op Zondag 2 december 2018

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як заявив представник делегації Наріман Джелял: "Ми з друзями, запеклими та відважними людьми, взяли на себе відповідальність привезти зібрані в Криму передачі для них, речі, продукти. І за допомогою наших друзів тут, у Москві, передати їм в руки, щоб вони, перебуваючи в такому невеселому місці, почували себе нормально".

#Помощь захваченным украинским морякам. В ожидании, когда можно будет осуществить передачу каждому индивидуально. СИЗО Лефортово

Geplaatst door Zair Smedlya op Zondag 2 december 2018

Крім речей і продуктів для українських моряків у Криму було зібрано близько 300 000 рублів. І допомога ця, судячи з усього, могла б бути ще більше, якби, знову ж таки, не окупаційна влада - ще один активіст кримських татар, Акъ Къая, повідомляє наступне: "Нам в Криму не дали можливість передати їм зібрану допомогу в повному обсязі. Але ми не звикли відступати, тим більше це допомога народу, а значить, і велика відповідальність".

Geplaatst door Nariman Dzhelalov op Zondag 2 december 2018

Але, зауважимо, навіть не у повному обсязі, сам по собі факт допомоги українським морякам, що перебувають не в найкращих умовах - це вже, в першу чергу, величезна моральна підтримка і не менший ляпас російським “кримнашам”, який явно і недвозначно демонструє, кого вважає співвітчизниками народ окупованого Криму.


Нагадаємо, у Росії пройшли протести проти політики Путіна

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Вашингтон розчарований діями Росії

Також "Знай.ua" писав, що Порошенко назвав умови мирного вирішення конфлікту