Члени московської Громадської спостережної комісії відвідали захоплених росіянами українських моряків у Керченській протоці.

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денисова.

За словами омбудсмена умови перебування українських військових у російському СІЗО відповідає санітарним нормам, що встановлені міжнародними угодами. Крім того жоден із захоплених військових не поскаржився до компетентних органів РФ.

"Тільки що отримала офіційну інформацію від уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової. Вона повідомила, що члени московської Громадської спостережної комісії відвідали 21 українських моряків, який міститься в Лефортовському СІЗО. З кожним з них розмовляли. За словами Москалькової, умови утримання українських військовополонених "відповідають міжнародним стандартам, скарг та звернень з їхнього боку немає", - написала Денисова на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Крім того, члени ОНК відвідали трьох українських моряків, які містяться в медичному підрозділі "Матроській тиші". Денисова має намір завтра провести переговори з Москалькової про надання можливості відвідати захоплених моряків.

Разом з тим варто відзначити, що перебування українських моряків, захоплених у полон Росією в результаті недавнього інциденту в Азовському морі, обростає все новими подробицями. Раніше в znaj.ua вже повідомляли, що українцям, розміщеним у Лефортовському СІЗО заборонили носити українську форму, видавши замість неї арештантські шати (що, фактично, вже є свого роду порушенням, демонструючим наміри російської влади засудити українців в будь-якому випадку).

За інформацією на даний момент, полонені українські моряки розміщені на карантин в одиночних камерах. Подібна процедура зазвичай займає від 7 до 10 днів, що йдуть на медичний висновок про стан здоров'я опинившихся в СІЗО та перевірку їх документів.

За словами капітана катера "Бердянськ" Романа Мокряка, який навіть у полоні встиг трохи поставити на місце російських "правоохоронців" вимогою перекладача з російської на українську, особливих претензій до умов розміщення у полонених українців нема:

"Видали зубну щітку, пасту, рушник, забезпечили місцем для сну, постільними приналежностями. Скарг на умови утримання немає".

Чого дійсно не вистачає на даний момент полоненим українцям (якщо не вважати справедливого вирішення всієї цієї безглуздої ситуації з захопленням у полон) - так це зв'язку з домом, з рідними і близькими.

Нагадаємо, Манафорту навішали "глухарів", навіть Янукович у шоці.

Як повідомляв "Знай.ua", Німеччина відправить російський флот на корм рибам.

Також "Знай.ua" писав, що одеські курсанти виступили на підтримку захоплених у полон моряків, чекісти такого явно не чекали.

Командувач ВМС: Аудіозаписи підтверджують, що українські моряки не порушили міжнародне морське право