Незаконно затриманих і заарештованих судом анексованого Криму після перестрілки в Чорному морі українських моряків доставили в Москву: 21 моряка уклали в СІЗО «Лефортово», троє моряків з пораненнями перебувають у госпіталі "Матроська тиша".

Про це передають російські ЗМІ.
В даний момент українські військовослужбовці перебувають у карантинних камерах, їм обрали одиночне утримання.

В такі камери поміщають тих, хто звинувачується або підозрюється в злочинах. Там перевіряють їхні документи і стан здоров'я періодом 7-10 днів.


Моряки живуть в стандартних умовах — це камери півтора на два метри, які обладнані залізними ліжками, матрацами, вовняними ковдрами, а стіни пофарбовані в зелений колір. Потім українцем, можливо, переведуть в сусідні камери, де буде знаходиться холодильник і телевізор.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще


Бранці говорять, що почувають себе нормально. Снідали гречаною кашею, протягом години гуляли в тюремному дворику, а після обіду чекають книги.

"Видали зубну щітку, пасту, рушник, забезпечили місцем для сну, постільними приналежностями. Скарг на умови утримання немає", — говорить моряк Роман Мокряк.

«Усі прибулі були переодягнені в тюремний одяг, оскільки перебувати у військовій формі іншої держави в «Лефортово» заборонено», — пояснює адміністрація СІЗО.

Затриманих українців хвилює той факт, що у них немає зв'язку з рідними. Вони просили про те, щоб правоохоронці відкрили рублевий рахунок на їх ім'я, куди небайдужі зможуть перевести гроші, щоб моряки змогли здійснювати покупки в кіосках, поштові конверти і мали можливість писати листи.

Нагадаємо, "Велика сімка" закликала Росію відпустити українських моряків і розблокувати Керченська протока

Як раніше повідомляв "Знай.uа" "Не могла ні говорити, ні плакати. Він віддавав мені останнім", - шокуючі визнання матері українського моряка, подивіться, кого забрала Росія

Також Знай.ua" писав про те, що З викрадених українських моряків здерли одежу і кинули в пекло московських СІЗО