Україна готова до зустрічі в "нормандському форматі" на рівні політичних радників голів держав-учасниць переговорів.

Про це заявив в інтерв'ю France 24 президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави.

Він розповів, що головною темою для переговорів стане ситуація в Керченській протоці. Порошенко зазначив, що під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель погодив деталі нової "нормандської зустрічі".

"Цю пропозицію попередньо було узгоджено зі мною як президентом України під час телефонної розмови з канцлером Німеччини, і ми, безумовно, візьмемо участь у зустрічі "нормандського формату" на рівні політичних радників, на яку ми поставимо термінове питання – вимога до Росії повернути наших військових, кораблі і відкрити Керченську протоку. Зустріч лише інструмент, а не результат. Ми вимагаємо – припиніть порушувати міжнародне право, тому що все, що відбулося (напад РФ на українські кораблі та затримання моряків – ред.), є грубим порушенням міжнародного права і може мати наступні наслідки". Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

В черговий раз український президент закликав Росію відвести війська від кордону з Україною та вивести військові кораблі з Азовського моря. Порошенко зазначив, що саме тому і довелося ввести воєнний стан в прикордонних областях.

"І ми будемо раді припинити (дію) закон про воєнний стан, коли відбудеться деескалації ситуації". Петро Порошенко

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко оприлюднив інформацію про кількість військових і техніки Росії, яка знаходиться на кордоні з Україною. Повідомлення про це він розмісти на своїй сторінці в Twitter.

Раніше “Знай.uа” писав, що Путін готує новий удар для України. У Кремля "підгорає" через Азовське море.

Також “Знай.uа” писав, що Росія наростила угруповання кораблів і катерів на Азові до 120 одиниць, проте, за даними ВМС, тільки 24 корабля здатні нести озброєння.