У неділю, 2 грудня, в Санкт-Петербурзі близько 50 чоловік вийшли з пікетом проти військової агресії РФ щодо України. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Пікети організувала активістка петербурзької демократичної організації "Солідарність" Ольга Смирнова. Вона разом з іншими небайдужими росіянами висловила точку зору, що напад на українські військові кораблі і захоплення моряків означає нову спробу з боку Росії збільшити зону окупації українських територій.

Активісти на пікетах вимагали звільнити українців і повернути Україні кораблі, а також припинити морську блокаду проти України в Азовському морі. Однією з вимог було покарати винних у піратському нападі.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Учасники пікетів заявили, що з українських моряків вибивають свідчення про "незаконному перетині кордону" і погрожують кримінальним покаранням строком до 6 років. Також мітингувальники вимагали надати морякам статус "військовополонених" і висловили обурення діями російських військових, які відкрили вогонь на ураження по іноземним судам, не представляли загрози.

На одного з активістів під час пікету напала агресивна жінка. Вона порвала учаснику акції плакат. Інших провокацій не було.

Проте активісти в цілях безпеки не розтягувалися по Невському проспекту, а просто змінювали один одного з різними плакатами. У пікетах брали участь активісти "Солідарності", "Яблука", "Безстрокового протесту" та інших рухів. Акція тривала майже три години.

Нагадаємо, агресія Путіна в Азовському морі: Росія пред'явила українцями нечувані звинувачення. Захоплені українські судна досі в РФ, там же утримують наших хлопців.

Як повідомляв Знай. ua, Ердоган всунув санкційний ніс в Керченську протоку, і не дарма. Ердоган висловив свою пропозицію лідерам України і Росії.

Знай. ua писав, що Путін намалював для Макрона і Меркель "план агресії" в Керченській протоці. Маркель, Макрон і Путін провели зустріч під час саміту G20.