Корпорація "Росмосмос" переклала провину за зірвані запуски супутників на українських виробників.

Крім того, вони стверджують, що нібито після запровадження санкцій частка російської космічної техніки склала лише третину від запланованого торік.

Роскосмос
Роскосмос

За даними щорічного звіту корпорації, частка російського експорту ракетно-космічної техніки мала за підсумками 2017 року становити 24,5% від світового, але по факту цей показник склав 8,5%.

"Роскосмос" пояснює це санкціями, а також падінням курсу рубля, через що не вдалося оснастити техніку "високоякісною імпортною апаратурою".

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Роскосмос
Роскосмос

Також в компанії скаржаться на конкуренцію з боку приватних американських космічних компаній, перш за все SpaceX – мовляв, "Роскосмос" повинен був запустити 25 апаратів, а за фактом запустив тільки 17, оскільки українські виробники не поставили комплектуючі або затримали виробництво ракети-носія.

Роскосмос
Роскосмос

Зокрема, повідомляється, що на рік був перенесений запуск супутника зв'язку "Гонець-М" через те, що Україна не поставила комплектуючі для розгінного блоку "Бриз-КМ", а також з цієї ж причини на 2018 рік був перенесений запуск одного з двох пристроїв дистанційного зондування Землі Sentinel-3B.

Роскосмос
Роскосмос

Також в звіті сказано, що "у зв'язку з затримкою виготовлення ракети-носія українського виробництва" був зірваний запуск українського супутника "Либідь".

Дивіться: Росія імітує усі запуски у космос, щоб не втратити грошей (розслідування)

Нагадаємо, очільник NASA поставив Маску жорсткий ультиматум.Як повідомляв "Знай.ua", на окупованих територій масово відмовляються від так званих "паспортів "ДНР". Також "Знай.ua", в Україні, на час введення воєнного стану, забороняється в'їзд росіянам.