Керівництво Євросоюзу прийняло рішення про продовження антиросійський економічних санкцій ще на шість місяців.

Лідери держав-членів Європейського союзу домовилися про збереження санкцій проти Росії , попри намір Італії заблокувати їх продовження.

Таке рішення узгодили на засіданні Європейської ради в четвер, 13 грудня. Про це в Twitter повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Лідери ЄС вирішили продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку", - написав він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Європейський союз одноголосно вирішив продовжити економічні санкції проти Росії, зважаючи на повну відсутність прогресу у виконання Мінських угод", - прокоментував це рішення президент Європейської ради Дональд Туск.

Як відомо, раніше офіційний Рим неодноразово заявляв про наміри заблокувати продовження санкцій у попередньому обсязі. Послаблення санкційного тиску є одним з пунктів програми уряду Італї.

Однак, заява Туска свідчить про те, що іншим лідерам Євросоюзу вдалося переконати італійське керівництво змінити думку.

Про нові санкції, які можуть бути запроваджені проти Росії через агресію в Азовському морі, Туск наразі не став згадувати, і зрозуміло чому.

Як відомо, президент Порошенко лише 12 грудня передав Туску пропозиції щодо персональних санкцій проти російських військових, причетних до атаки. Тому цей документ ще не міг пройти необхідні перевірки для винесення на затвердження лідерами Євросоюзу.

Нагадаємо, Європейський парламент готовий прийняти резолюцію із закликом до країн Євросоюзу закрити порти для російських кораблів.

Як повідомляв портал Знай.ua, у відповідь на агресивні дії Росії в Чорному і Азовському моорях НАТО допоможе Україні поліпшити боєздатність Військово-морських сил, надасть Україні політичну і практичну допомогу в протистоянні агресії РФ.

Також Знай.ua писав, Європарламент проголосував за припинення реалізації проекту газопроводу Північний потік-2. Про це йдеться в прийнятій в середу, 12 грудня, резолюції. Згідно з ухваленим рішенням, Європарламент вважає проект Nord Stream 2 суто політичним, який несе небезпеку енергетичній безпеці Європи.