Європейський парламент готовий прийняти резолюцію, яка закликає країни-члени ЄС закрити порти для російських кораблів, які прибувають з Азовського моря.

Про це йдеться в одній із поправок до резолюції про стан імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Європарламент закликає країни-члени закрити доступ до портів ЄС для російських суден, які прибувають з Азовського моря, поки РФ не відновить вільну навігацію через Керченську протоку і в Азовському морі ", - йдеться в поправці, яку внесла група Європейської народної партії, а також доповідач по Україні депутат Міхаель Галер.

Європарламентарі засудили Російську агресію проти України, яка відбулася 25 листопада в Керченській протоці, і вимагають негайно звільнити українські кораблі і моряків, які повинні отримати статус військових бранців.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У поправці також міститься заклик до ОБСЄ розширити мандат Спеціальної моніторингової місії в Україні регіон Азовського моря.

Нагадаємо, Пєсков зухвало відповів Порошенко: провокація, а не війна

У Росії конфлікт у Керченській протоці, вважають "грубим порушенням російського кордону в рамках провокації".

Слова президента України Петра Порошенка, який назвав захоплення українських кораблів у Керченській протоці війною прокоментував прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Про це йдеться в повідомленні ТАСС.

Як наслідок, президент України зробив відповідну заяву про акт агресії і війни в інтерв'ю телеканалу Fox News.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Охорону Путіна спіймали за незвичним заняттям: хлопчики, які вміють

На черговому шабаші партії "Єдиної Росії", який пройшов 8 грудня 2018 року, користувачі мережі розкрили новий спосіб маскування охоронців Путіна.

Про це стало відомо завдяки повідомленням користувачів однієї з російських соціальних мереж.

Також "Знай.uа" писав про те, що Керченський криза спробували "розрулити" на закритій зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні

Сторони досягли домовленостей продовжувати тримати "руку на пульсі" з цього питання.

Переговори щодо Керченської кризи провели зовнішньополітичні радники лідерів Німеччини, Франції, України і Росії у вівторок, 11 грудня, в Берліні. Про конкретні результати поки нічого не повідомляється.