Україна може розраховувати на підтримку НАТО пу поліпшення боє- та обороноздатності Військово-морських сил. Така заява надійшла від головного генерального секретаря альянсу Йенса Столтенберга. В рамках спільної з українським президентом Петром Порошенком прес-конференції в Брюсселі, Столтенберг заявив, що через відомі події 25 листопада в Керченській протоці, НАТО збільшить оцінку дій РФ на українських територіях.

"У нас щойно була дуже важлива дискусія про допомогу НАТО Україні і агресивні дії Росії в Чорному морі... Ми також допомагаємо Україні поліпшити свої військово-морські сили і кібербезпеку. У відповідь на агресивні дії Росії НАТО збільшить оцінку дій РФ на українських територіях", - повідомив Столтенберг.

Він зазначив, що НАТО надасть Україні політичну і практичну допомогу в протистоянні агресії РФ.

"НАТО допоможе політично і практично допоможе Україні. Це включає в себе приблизно 40 мільйонів євро, які були віддані союзниками для допомоги Україні. Сьогодні я говорив панові Порошенку, що ми будемо продовжувати проводити таку допомогу і до кінця цього року і надалі", - додав генсек.

Порошенко заявив, що заради уникнення загострення ситуації та її переростання в щось більш серйозне, необхідно посилити присутність у Чорному морі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Порошенко пояснив свої слова стосовно Путіна і війни. "Це війна, пане Путін", - публічно заявив український президент.

Президент України Петро Порошенко розповів, чому назвав акт агресії Росії в Керченській протоці війною. Наш лідер не взяв своїх слів назад, а ще й додав, що з ним погодився весь цивілізований світ. За словами Петра Порошенка, Кремль зайняв виключно агресивну лінію поведінки і постійно зазіхає на суверенітет України. При цьому Росія продовжує нахабно заявляти, що ніякої військової агресії не було, а те, що сталося, було виключно української провокацією.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Європа закриє двері для російських плаваючих корит, в Кремлі паніка.

Європейський парламент готовий прийняти резолюцію, яка закликає країни-члени ЄС закрити порти для російських кораблів, які прибувають з Азовського моря.

Про це йдеться в одній із поправок до резолюції про стан імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Також "Знай.uа" писав про те, що Керченську кризу спробували "розрулити" на закритій зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні

Сторони досягли домовленостей продовжувати тримати "руку на пульсі" з цього питання.