Жодного політичного тиску у справі Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова не повинно бути. На цьому наголосив президент України Петро Порошенко в ході брифінгу у столиці.

"Як тільки я зараз на прес-конференції скажу, що доля Насірова повинна вирішитися так чи інакше, і це моя позиція як президента - це пряма позиція, щоб іти в Європейський суд з прав людини з приводу політичного тиску під час судового розгляду справи. Я маю власну думку, але коментувати не буду", - підкреслив глава держави.

"Я твердо впевнений, що касаційна інстанція уважно вивчить всі обставини і прийме відповідне законне рішення", - додав президент.

На думку Порошенка, всім давно відома позиція уряду і вона не зміниться:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Наскільки мені відома позиція уряду, він не поновив (Романа Насірова), подав апеляцію. Я цю позицію взяв до уваги", - підсумував президент України.

Як відомо, основне рішення про відновлення Романа Насірова на посаді Голови ДФС було ухвалене Окружним адміністративним судом Києва 11 грудня і негайно вступило в законну силу в частині відновлення Насірова на посаді. Рішення приймала колегія суддів з трьох чоловік.

Згодом заслужений юрист України, суддя, екс-нардеп Юрій Кармазін заявив, що кримінальну справу стосовно Романа Насірова слід вважати сфабрикованими, адже реальних доказів його провини ніхто не надав.

Дивіться: Насіров прокоментував своє відновлення на посаді

Нагадаємо, Порошенко розповів про шанси продовжити військовий стан.Як повідомляв "Знай.ua", перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова відповіла на питання про можливий продаж АТ КБ "ПриватБанк". Також "Знай.ua" писав, Ярош відкрив полювання на московських попів.