В Росії зробили заяву, що вони не мають право втручатися в церковні процеси в Україні. Так заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, як повідомляє Інтерфакс.


Росія поставила Україні зухвалий ультиматум: заявочка Медведєва змусила соцмережі ридати

Як повідомив Пєсков, відповідаючи на питання про позицію Кремля у зв'язку з створенням єдиної автокефальної церкви в Україні, їх ставлення російської православної церкви до даних процесів досить добре відомо, що мова про міжцерковних відносинах. І в цій ситуації вони не вважають себе вправі втревать в ці процеси.

Пєсков відзвітував за "розбазарювання бюджету".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Такі процеси в Україні, розкольницька діяльність і тісно переплетені з політикою" - зазначив прес-секретар.

Єдина автокефальна Українська православна церква була заснована 15 грудня 2018 року на об'єднавчому соборі, яку очолив єпископ УПЦ КП Епіфаній. І саме він отримує томос від Вселенського патріархату.

Взяти участь в об'єднавчому соборі планували десять ієрархів УПЦ МП, але дійшли туди тільки двоє. У Московському патріархаті зробили заяву, що дані ієрархи більше не мають до них абсолютно ніякого відношення і "створюють нову церкву".

Нагадаємо, раніше Пєсков солодко заспівав про переговори і світі: хоч до рани прикладай.

Як повідомляв портал "Знай.іа" російські журналісти в розгубленості: що чекає Росію після відходу Путіна.

"Знай.іа" писав, що Путін готує чергову анексію, українці в паніці - ситуація критична.