Православна церква України у жодному разі не буде залежати від Константинополя. Як інформує replyua.net, таку заяву озвучив глава об'єднаної церкви митрополит Київський Епіфаній у прямому ефірі програми "Свободи слова".

"Сьогодні нам доводиться чути про те, що це не буде повноцінною автокефалією, що ця церква буде в підпорядкуванні Константинополя, але це неправда. Це означає, що ми займаємо почесне, хоча останнє 15-те місце в диптиху, а це значить, що ми будемо незалежною, повноцінною, автокефальною церквою", — наголосив митрополит Київський і всієї України.


Як розповів митрополит, Константинополь як церква буде сприяти та надавати допомогу новій українській церкві, аби вона об'єдналась і створила структуру цієї церкви. Однак, додав Епіфаній, в подальшому після вручення Томосу, українська церква буде самокерованою.

"Ми будемо керуватися тут, у Києві, і, відповідно, приймати ті рішення, які будуть корисні для цієї церкви", — повідомив він. І додав, що після обрання нового предстоятеля, його ім'я вже в диптиху проголосили на Фанарі.

Нагадаємо, Епіфаній боїться гніву московського патріархату: “Будемо намагатися спілкуватися”. Після отримання Томосу він планує віддразу сформувати керівні органи.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua" , Епіфаній вперше відслужив у Києві: Томос близько. У Михайлівському соборі зібралося близько 200 осіб. Обстановка спокійна.

Також "Знай.ua" писав, Митрополит Епіфаній показав Москві, що таке священний обов'язок: "Ми готові прийняти їх з братньою любов'ю". "Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи".