В лавах українських політиків – чимало злочинців, і це не здогадки, а офіційна версія одного із засновників Управління боротьби з організованою злочинністю. Організатор та керівника Управління кримінальної розвідки в складі МВС, полковника Валерія Кура.

Він стверджує, що злочинні авторитети являлися агентами чи то СБУ, чи МВС, або "третіх осіб", адже нереально просто так вийти сухим з води, без допомоги.

"Ви знаєте…так. Мені багато хто говорить: "а чому ти відкриваєш секрети?". Звертаюсь до вас, шановні злочинці, ми вас вербуємо кожного другого, запам'ятайте. А тепер знайдіть, хто із вас зрадник, хто "стукач", поставте один одному це питання".

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

За його словами, українські спецслужби на даний час встигли завербувати 99% всього злочинного світу, але хто саме – часто члени тих чи інших угрупувань такого не знають про своїх поплічників.

"Хтось не хоче бачити суперників. Я не винен, що багато хто з них стали політиками, ми ж не політиків вербуємо, зрозуміло? Бандитів, чи близьких до них – такі підходи. Ось і здогадуйтеся, хто із вас – агент. Найстрашніший "череп" (на жаргоні криміналітету, часто ця людина з таким же татуюванням, аби інші могли розпізнати в ньому "авторитета"– ред.), якого я брав, відводив мене у сторону і кричав "я ж свій!", - додав Кур.

До речі, дуже часто агенти пересікалися: приміром, можна була за картотекою перевірити, що ця людина – завербована твоїм колегою, тобто фактично його тимчасово ніхто не чіпав.

"…їх потім прибирали. "Князь", знаменитий "Чайник" – ви думаєте, що?", - підсумував він.

Дивіться: Валерій Кур у Гордона

Нагадаємо, політики благають Зеленського взяти їх у свою команду. Як повідомляв "Знай.ua", Кравчук розлютив пропагандистів Путіна. Також "Знай.ua" писав, стало відомо, де подівся Янукович.