В Україні 31 грудня 2018 року почнеться президентська передвиборча кампанія.

План проведення і порядок контролю за виборчими фондами кандидатів затвердила Центральна виборча комісія. Рішення комісія прийняла на засіданні 20 грудня, йдеться на їхньому офіційному сайті.

До 3 лютого 2019 року має відбутися офіційне висунення кандидатів і подача документів для реєстрації.

Кандидатів у президенти реєструватимуть протягом п'яти днів. 8 лютого - останній день реєстрації.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Передвиборчу агітацію кандидати зможуть почати наступного дня після реєстрації. Проводити її дозволено до півночі 29 березня.

Відмовитися від балотування на пост президента можна до 7 березня. 8 березня ЦВК остаточно затвердить виборчі бюлетені.

Крім того, комісія звернеться до Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністраціям, щоб ті дали свої висновки про можливість проведення президентських виборів на територіях виборчих округів цих областей 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, Вакарчук різко розкритикував Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський проти Бобула: у президентській гонитві стає все спекотніше, Винник нервує, Вакарчук відстає.

Також "Знай.ua" писав, Зеленський відповів на питання, чи піде він у президенти.