У неділю, 16 грудня український президент Петро Порошенко зібрав термінову прес-конференцію. Розпочалася вона о 16:00 в "Мистецькому Арсеналі" у Києві на Лаврській вулиці.

Цю інформацію повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського глави.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Основною темою прес-конференції Петра Порошенко була Православна церква України, історичне рішення по якій прийняв напередодні Об’єднавчий собор. Глава країни збирається озвучити, як відіб’ється на подальшій долі України духовна незалежність країни.

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Варто відмітити, що після Об’єднавчого собору у Києві 15 грудня Петро Порошенко виступив перед українцями на Софійській площі. Він наголосив, що держава не втручатиметься в діяльність церкви.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"У нас не було, немає і не буде державної церкви. Держава не втручатиметься в діяльність церкви. І в освячену Томосом православну церкву теж ніхто нікого не буде "запрошувати" силою. Ще раз підкреслюю, це — питання вільного вибору для кожного віруючого".

Раніше ми писали, що Мінська єпархія Білоруської православної церкви офіційно назвала свою позицію з приводу Православної церкви України та обрання її голови митрополита Єпіфанія. Про це стало відомо з прес-служби Білоруської православної церкви.

Стверджується, що БПЦ назвала створення ПЦУ та обрання її голови "посяганням Константинополя на канонічну територію Російської православної церкви".

Визнати розкольницької громадою Автокефальну церкву на чолі з митрополитом київським і всієї України Епіфанієм. Пояснити неможливість служити з духовенством цієї церкви, – йдеться у заяві Мінської єпархії.

Нагадаємо, що Порошенко зазначив, що питання автокефалії важливе для державності і національної безпеки. президент порівняв духовну незалежність з політичною самостійністю.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що у Київ прибув представник Вселенського патріарха митрополит Гальський Еммануїл, який підготує Об'єднавчий собор.

Як повідомляв портал "Знай.uа", глава УПЦ Київського патріархату раптово заявив, що його архієреї з різних причин можуть відмовитися від прийняття вимог Вселенського Патріархату.