Міністр закордонних справ Польщі запропонував кандидатуру свого заступника Бартоша Ціхоцького на посаду посла Польщі в Україні. Зокрема, заміну пояснили зважаючи на "гарячий час" президентської кампанії в Україні.

Про це стало відомо із заяви президента Польщі Анджея Дуди, пише Wpolityce.

"Пропозиція полягає в тому, щоб Ціхоцький, який є заступником міністра закордонних справ, зайняв цей пост, так що це фактично посилення цього політичного представництва, а також, безумовно, зміцнення відносин з Міністерством закордонних справ", - пояснив Дуда.

Він зазначив, що наближаються президентські вибори в Україні, а це означає "дуже спекотний час".

19 грудня з’явилась інформація про відкликання посла Польщі в Україні Яна Пєкла. Каденція посла добігає кінця 31 січня 2019 року, відтак його місце займе Бартош Ціхоцький .

"Існували різні причини, будь ласка, пам'ятайте, що це була заява, подана мені міністром закордонних справ, тому моє рішення у цьому питанні було відповіддю на певний запит, повідомлений міністром закордонних справ", - наголосив президент.

Ціхоцький є істориком за освітою. Він працював аналітиком у Центрі східних студій, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки. У 2015-2016 роках був співробітником Посольства Польщі у Москві, потім зрештою повернувся до Варшави на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року – знову працює в МЗС, де відповідає за східну політику.

Нагадаємо, українці можуть не повернутися додому на новорічні свята: на польському кордоні коїться щось недобре.

Як повідомляв "Знай.uа", українцям відкрили нові можливості працевлаштування в Європі.

Також "Знай.uа" писав, НБУ порахував, скільки грошей переслали українці з-за кордону протягом 2018 року.