В ексклюзивному інтерв’ю "Радіо Свобода" святійший Філарет заявив, що прагне створити єдину в Україні православну церкву. Він розповів про те, чому був на Об’єднавчому соборі у чернечому облаченні, про вмовляння митрополита Михаїла і чому обрав своїм наступником митрополита Епіфанія, а також про те, що в радянські часи від священиків вимагало КДБ.

На Об'єднавчий собор УПЦ патріарх Філарет прибув у повсякденному скуфье замість патріаршого куколю.

Патріарх Філарет пояснив, чому одягнув на Об'єднавчий собор по створенню єдиної помісної православної церкви повсякденний головний убір скуфью замість патріаршого куколю. Як виявилось, це було однією із вимог представника Вселенського патріарха, митрополита Галльського Еммануїла.

Популярні новини зараз
Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Це було пов'язане з вимогою митрополита Емануїла. Пояснював це тим, що я для них - не патріарх. А оскільки Собор був під його керівництвом, то вони пояснювали, що не може бути на Соборі патріарха", - повідомив він.

Нагадаємо, більше тижня тому, 15 грудня в Україні відбувся Об'єднавчий собор української православної церкви, на якому оголосили митрополита УППЦ. Патріарх Філарет для участі у великому для церкви дні вибрав скуфью замість патріаршого куколю.

Нагадаємо, філарет розповів, як насправді "шантажували" конкурента Епіфанія: все заради того, аби зберегти єдність.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Дніпрі нещодавно відбувся перший спільний молебень митрополита Епифания, на якому був присутній президент України Петро Порошенко.

Також Знай.uа повідомляв, що над призначенням глави нової помісної православної церкви в Україні митрополита Епифания посміялися в гумористичному шоу.