Видавництвом "Апостроф.Економіка" було здійснено опитування серед провідних експертів з економіки та фінансів в Україні. Результати дещо лякають. Майже всі перконані в тому, що країну чекає дефолт і обвал гривні, якщо до влади прийдуть популісти і припинять співпрацю з МВФ. Так, глава Forex Club Андрій Шевчишин вважає, що ми все ще сильно залежні від наших фінансових донорів, щоб припиняти з ними співпрацю.

До того ж експерт вважає, що в 2019 році декілька факторів і причин будуть максимально впливати на курс національної валюти. По-перше, на стійкість гривні впливатиме обсяг урожаю, по-друге, вибори президента і нового парламенту, по-третє, це ситуація на глобальному ринку.

"Якщо популісти прийдуть до влади і вирішать відмовитися від допомоги кредиторів, це фактично буде означати дефолт і розвал економіки", - впевнений Шевчишин.

Ще один аналітик, представник холдингу Dragon Capital, вважає, що на стабільності гривні може позначитися світова економічна криза і прихід до влади тих самих популістів.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, долар по 30: експерти шокували українців прогнозом на 2019 рік.

У наступному році ціна за американський долар може суттєво підскочити. Курс може перетнути позначку в 30 грн за 1 долар.

Старший аналітик компанії "Альпарі" Вадим Іосуба розповів, що до кінця 2019 року долар США може навіть подолати позначку в 30 грн/$ 1. Відтак курс євро може досягнути рівня 33 грн/1 євро.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", українцям назвали терміни підняття тарифів на послуги ЖКГ.

Також "Знай.ua" писав, що влада затягує з монетизацією субсидій. Експерти пояснили, коли і чи взагалі побачать українці живі гроші щамість віртуальних.