У ОБСЄ з'явився новий очільник - ним став МЗС Словаччини Мирослав Лайчак.

1 січня 2019 року стартує річний термін головування Словаччини в ОБСЄ, пишуть ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що під час міністерського засідання ОБСЄ в Мілані Лайчак пообіцяв, що Україна буде основним пріоритетом словацького головування.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ще у грудні, наперредодні вступу на посаду, Лайчак анонсував, що свій перший візит у якості головуючого здійснить до України. 1 січня стали відомі детальніші плани візиту.

Їх оприлюднив глава украхнського МЗС Павло Клімкін.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

"Буду радий вітати Мирослава (Лайчака) в Україні вже за два тижні, поїдемо разом на Донбас", - написав глава МЗС України.

Також Клімкін побажав словацькому головуванню в ОБСЄ "бути на сторожі цінностей та принципів ОБСЄ, які нахабно порушуються Російською федерацією".

Нагадаємо, важке озброєння агресора на окупованих територіях Донецька і Луганська продовжує зростати. Російські найманці проводять свої бойові навчання – готуються до посилення військового конфлікту на Донбасі. Про це заявила місія СММ ОБСЄ у своєму звіті, передає прес-служба Операції объедиенных сил. Так, у зоні бойових дій було виявлено понад 60 бойових броньованих машин бойовиків.

"У той же день за доступними СММ даними повітряного спостереження виявлено понад 60 бойових броньованих машин найманців (переважно бойові машини піхоти) і близько 450 осіб у повному бойовому спорядженні, які, за оцінкою, готувалися до навчань з бойовою стрільбою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, посол США в Україні Марі Йованович сказала, що її вимоги країни до Росії, які пов'язані з конфліктом на Донбасі, є принциповою позицією Вашингтона.

Також Знай.ua писав про те, що Росія застосує хімічну зброю на Донбасі, а у всьому країна-агресор планує звинуватити Україну.