Організацію Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) з 2019 року офіційно покинули Сполучені Штати Америки та Ізраїль.

Як зазначає онлайн-видання The Times of Israel, представник Ізраїлю в ООН Денні Данон напередодні Нового року заявив, що країна вийде з ЮНЕСКО.

За його словами, Ізраїль не планує бути членом "організації, що діє проти неї".

"ЮНЕСКО — це орган, який безперервно переписує історію, зокрема стираючи зв’язки євреїв з Єрусалимом. Ним (цим органом — ред.) маніпулюють вороги Ізраїлю, тому він постійно виокремлює єдину єврейську державу для засудження", -підкреслив Денні Данон.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Від 31 грудня США припинили своє повноправне членство в ЮНЕСКО і стали державою у статусі спостерігача. Членські внески Сполучені Штати припинили сплачувати ще у 2011 році. Причиною нинішнього виходу стали розбіжності щодо палестино-ізраїльського конфлікту.

До слова, США вже не вперше виходять з організації. У 1984 році адміністрація Рональда Рейгана вже покидала цю організацію. Повернулися США в ЮНЕСКО у 2003 році.

ЮНЕСКО - це міжнародна організація, спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй, яка при співпраці своїх членів-держав у галузі освіти, науки, культури сприяє ліквідації неписьменності, підготовці національних кадрів, розвитку національної культури, охороні пам'яток культури тощо.

Головне, що США втрачають, виходячи з організації – це можливість обиратися в Комітет всесвітньої спадщини, який займається розподілом фінансової допомоги і вирішує, які культурні і природні об'єкти будуть включені в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Раніше ми писали, що Реггі – відомий і колоритний стиль музики, який асоціюється з талановитим музикантом Бобом Марлі. Саме його вважають королем цього напрямку.

Жителів Ямайки порадувала чудова новина. ЮНЕСКО прийняла рішення про те, щоб включити реггі в списку нематеріальної спадщини людства. В честь цього міністр культури Ямайки на ім'я Олівія Гранж заспівала відому у всьому світі пісню Боба Марлі "One Love".

Нагадаємо, США припинили своє членство в ЮНЕСКО.

Також "Знай.ua" писав про те, що Меркель жорстко присадила занадто активного Ердогана.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що у вівторок увечері, 25 грудня, стало відомо про загострення ситуації у Ізраїлі.