Комік Володимир Зеленський після оголошеня про похід в президенти, створив передвиборчий сайт.

Але вже за кілька хвилин після запуску портал перестав працювати. У команді шоумена запевнили, що на сайт була здійснена DDoS-атака, передає ТСН.

"Через через хвилину після запуску ресурсу на заповнення форми реєстрації навалилося безліч запитів, яке досягло 5 мільйонів - за це сервери перестали приймати запити і сайт "ліг", - передає видання слова керівника діджитал-напрямку команди Зеленського Михайло Федоров.

Фахівець зазначив, що атака була спланованою і дорого коштувала своїм замовникам, адже команда зробила багато для захисту ресурсу. Сервери, на яких сайт розміщений, розташовані в США.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми ретельно приховували створення цього сайту. Але, мабуть, хтось все ж дізнався", - прокоментував Михайло.

Також у команді Зеленського повідомили, що деяким громадянам вдалося скористатися сторінкою - заповнене 20 тисяч реєстраційних форм, а також 7 тисяч "розширених анкет". Звідки була здійснена атака - невідомо.

На разі роботу сайту відновлено.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що генеральний директор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко пояснив, з якої причини звернення в честь Нового року Петра Порошенка показали після звернення Володимира Зеленського. Як написав Ткаченко на своїй сторінці в Instagram: "показ виступи президентів під супроводу бою курантів є радянською традицією. І хоча курантів давно вже немає, але люди за них все ще тужать. "Тому президента все ж показали, хоча вже в 2019 році.

Як повідомляв портал "Знай.иа": міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що за 2018 рік українці стали більш вільними і сильними. На його акаунті можна прочитати: "Як і рік тому, готую домашній майонез і перемикаю канали. Є дві новини: погана - радянських фільмів в новорічному ефірі все ще багато, а хороша - їх все-таки менше. Хотілося б вірити, що за цей рік ми стали ще трохи менше радянськими".

ТакожЗнай.иа" писав, що Зеленський зізнався у вирішенні балотуватися в президенти прямо в ніч з 31 грудня на 1 січня, що викликало бурхливу реакцію українців. Більшість користувачів підтримали шоумена, хоча присутні і натяки, що ця затія може обернутися непередбачуваними наслідками.