Пов'язано це з тим, що в Конгресі не можуть узгодити держбюджет на 2019 р., а органи влади залишилися без фінансування. Про це написав міжнародний політолог Кухалейшвілі Георгій.

У період шатдауна частина держорганів США припиняє свою роботу, бюджетники відправляються в неоплачувану відпустку або ж працюють безкоштовно.

Шатдаун – це поширене явище в американській політиці. За останні 40 років уряд США припиняло свою роботу 20 разів.

Складається враження, що конгресмени-демократи спеціально блокують держбюджет на наступний рік і використовують питання фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою як привід. На тлі інших розбіжностей Трампа та демократів питання будівництва стіни на південній межі виглядає якось дрібнувато. Справа в тому, що 84% демократів виступають проти цієї ініціативи, і це зручний аргумент для шантажу Трампа. Демократи перевіряють господаря Овального кабінету на поступливість, і в подальшому вони розраховують домогтися від нього зміни рішень з інших спірних питань.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Демократи насторожено ставляться до податкової реформи Трампа. Президент урізав податкову ставку для фізосіб до 37%, зменшив корпоративний податок з 35% до 21%. На думку американського журналіста Джейка Новака з посиланням на законодавців, скорочення податків нічим компенсувати і це призведе до зростання держборгу і збільшення дефіциту бюджету в США.

Демократи не погоджуються з рішенням республіканців урізати фінансування пільгових медичних програм Medicare, Medicaid для компенсації податкової лібералізації. Обурення у демократів викликає небажання Трампа оприлюднювати інформацію про доходи свого бізнесу. Як повідомляє видання The New York Times, Трамп і його родичі занижували вартість активів і створили фіктивну фірму для тіньових схем у процедурі сплати податків.

Існують підозри, що Трамп міг ухилятися від сплати податків протягом 18 років. Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо заявив, що стягне з президента всі податки, які він недоплатив місту.

Нагадаємо, Трамп озброїть Україну проти Путіна: нові санкції, ракети та патрульні кораблі.